De Wester Havikstraat 1 5451 XG, Mill +31 (0) 485 455 021 info@dewestermill.nl
Oud nieuws
Verloopt uw rijbewijs dit najaar en moet u medisch gekeurd worden voor het behalen of verlengen van uw rijbewijs? Dan kan dit misschien zelfs op uw vakantieadres! RegelZorg is hét afsprakenbureau voor voordelige Rijbewijskeuringen op meer dan 250 locaties in heel Nederland, dus ook bij uw in de buurt. Op onze website vindt u gemakkelijk en snel het dichtstbijzijnde spreekuur en de bijbehorende keuringsprijzen door middel van de uw eigen postcode of die van uw vakantieadres. Voor wie? Een medische keuring voor het verlengen van uw rijbewijs is nodig wanneer u 75 jaar of ouder bent of wanneer u een zgn. groot rijbewijs (C/D/E) gaat halen of vernieuwen, of wanneer u om medische reden een arts moet bezoeken van het CBR. Goed voorbereid op vakantie Naast uw koffer inpakken regelt u vóór uw vakantie de volgende zaken: 1. Controleer de einddatum van uw rijbewijs en koop 5 maanden van tevoren een Gezondheidsverklaring en stuur deze op naar het CBR 2. Als antwoord ontvangt u van het CBR het Verslag (soms meer dan één) die ingevuld moet worden door de keuringsarts. Indien u deze digitaal ontvangt verzoeken wij u deze uit te printen. 3. Maak een afspraak met een keuringsarts via RegelZorg 4. Bereid u alvast voor op het consult: a. Als u een bril draagt – zorg ervoor dat deze de optimale sterkte heeft b. Als u contactlenzen draagt - vraag een recept met de sterkte aan bij uw opticien c. Zorg voor een actueel medicatieoverzicht (op te vragen bij uw huisarts of apotheek) d. Koop alvast een urinecontainertje Afspraak maken Een afspraak voor het spreekuur kunt u uitsluitend maken via RegelZorg: Gemakkelijk en snel via onze website: www.regelzorg.nl of tijdens kantooruren via de afsprakenlijn: 088-23 23 300. Voor het laten invullen van een rapport oogarts gaat u naar www.regelzorg.nl/oogarts of belt u ons.
Foto’s Toon Willems.
De Schilders-en fotografie deelnemers van het Hobbycentrum Mill exposeren “Bloemige Bloemen” in De Wester. Wederom zijn de schilders van de dinsdagmiddaggroep erin geslaagd een interessante expositie samen te stellen. Het thema deze keer is bloemen in alle vormen en variëteiten uitgewerkt op een eigen manier. Ter inspiratie is een bezoek gebracht aan Berends Bloemsierkunst waar volop ideeën werden opgedaan. Daarna is er hard gewerkt om een eigen idee te bedenken en uit te werken. De deelnemers tonen hun ziel, hun kwetsbaarheid en de harmonie die daaruit bestaat. Blijdschap, reflectie, kracht en meer, uitgedrukt in kleur en beelden om de wereld een stukje mooier te maken. Als gast-exposant zijn de fotografie deelnemers van het hobbycentrum uitgenodigd, ze hebben foto’s gemaakt en bewerkt met hetzelfde thema. De expositie wordt dinsdag 7 maart officieel geopend door Peter Beijers en is daarna tot 12 juni gratis te bezoeken. Peter is een bekende in de kunstwereld, hij is o.a. mede organisator van het 2 jaarlijks evenement “kunst en ontmoeting” en is zelf regelmatig als fotograaf op reis en geeft lezingen over fotografie. Wijkaccommodatie De Wester, Havikstraat 1, 5451 XG, Mill. Geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 10.00 uur tot 23.00 uur, woensdag 13 uur tot 23 uur.
Expo hobbycentrum maart juni 2023 Wijkaccommodatie de Wester.
Mill, dd. Het project “Duofietsen Mill”, waarvoor vorig jaar juli het initiatief en coördinatie werd opgepakt door Wijkaccommodatie de Wester, heeft binnen een halfjaar een prachtig resultaat geboekt. Door een bijna spontane samenwerking met Dagbesteding Sociom, Zorgcentra Aldenhorst Pantein en Stg. De Huiskamer Mill startte een project om in Mill de beschikking te krijgen over twee duofietsen. Vanaf nu is het ook in Mill mogelijk een fietstochtje te maken samen met een minder mobiele inwoners. Met enkele voorwaarden en instructies kan men voor €5,- per dagdeel of €7,50 per dag een duofiets huren bij Wijkaccommodatie De Wester of Zorgcentra Aldenhorst. De crowdfunding in het project startte met de Rabo Clubsupport. Daarna is heel veel te danken aan enkele ruimhartige sponsoren zoals gemeente Land van Cuijk, de Toon Heesakkers Stichting en het Orange Fonds. Verder zijn zeer gewaardeerde bedragen geschonken door de Huurderskoepel Mooiland, de Industriële Kring Land van Cuijk en Noord Limburg afd. Mill. Met deze plezierige samenwerking van instanties en sponsoren is er in een recordtijd voldoende financiële middelen vergaard voor de aanschaf van 2 duofietsen ter waarde van ca. €20.000,-. Om het project toekomstbestendig te maken zal een eigen bijdrage van de projectpartners wellicht nog nodig zijn. Mill heeft een prachtig buitengebied waar het heerlijk is om in te vertoeven, te wandelen en zeker om te fietsen. Te noemen zijn de Molenheidse Bossen, Landschap Tongelaar, de Langenboomse Bossen en het gebied rondom de Kuilen. Met de verrijking van deze twee duofietsen in Mill kunnen meer thuisgebonden inwoners een mooi ritje in die omgeving aangeboden worden. Deze gebeurtenis willen de projectpartners niet zomaar voorbij laten gaan en daarom wordt op donderdag 16 maart om 14:00u bij de Wester een feestelijke ingebruikname georganiseerd waar o.a. wethouder Willy Hendriks bij aanwezig zal zijn voor een officieel moment. Ook alle sponsoren, gebruikers, vrijwilligers en geïnteresseerde dorpsbewoners zijn hierbij van harte welkom. Na dit feestelijk moment is er gelegenheid voor het nuttigen van een drankje in de Wester. Project “Duofietsen Mill” is mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Land van Cuijk: landvancuijk.nl Oranje Fonds: oranjefonds.nl Huurderskoepel Mooiland: huurderskoepelgrave.nl Industriële Kring Land van Cuijk afd. Mill: industriele-kring.nl Projectpartners zijn: Zorgcentra Aldenhorst Pantein: thuiszorgpantein.nl/zorgcentra/aldenhorst Sociom Dagbesteding: sociom.nl/aanbod/buurtkamers De Huiskamer Mill: de-huiskamer Wijkaccommodatie De Wester: dewestermill.nl
Duofietsen Mill binnen één halfjaar gefinancierd en van start.
Duofietsen Mill oficieel in gebruik genomen.
Onder grote belangstelling van cliënten en vrijwilligers Sociom en Huiskamer van de Wester zijn de Duo fietsen officieel in gebruik genomen. Wethouder Willy Hendriks gaf het officiële startsein om de Duofietsen in gebruik te nemen. Duofiets huren, kijk snel wat de mogelijk heden zijn. Er is ook een mogelijkheid om een rolstoelfiets te lenen, bel voor meer info naar 0485 844402. Deze staan in (Pantein) Cuijk en Haps.
Foto’s Toon Willems Video Hen Daams, Omroep Land van Cuijk
HobbyMarkt weer een groot succes!.
Op zondag 11 juni was er een HobbyMarkt in de Wester in Mill. Gezien het grote aantal bezoekers en vele positieve reacties kunnen wij zeggen dat het weer een groot succes was! Ondanks het hete weer. Zowel de bezoekers als standhouders gaven aan dat zij deze dag veel plezier hebben gehad en goede in- en verkoop hebben gedaan. Wij willen als organiserende commissie via deze weg iedereen bedanken die zich hebben ingezet om deze dag goed te laten verlopen! Op naar de volgende HobbyMarkt! Bekijk een door Hen Daams gemaakt videoverslag voor Omroep Land van Cuijk via de rubriek Video op www.inmill.nl.
Foto’s Toon Willems
Van “Toernooi Over Rood” naar “Toernooi Bandstoten”.
Al 22 jaar lang organiseerde de Wester het toernooi Over Rood waarbij de winnaars in de A en de B-klasse beloond werden met een grote wisseltrofee van wel 60cm hoog, beschikbaar gesteld door Jan Willems en Frans Maas. De interesses zijn heden ten dagen gewijzigd en in plaats van “over rood” wordt vanaf 2023 gestart met een toernooi “bandstoten”. Beide trofeeën zijn ontmanteld en hergebruikt waarbij de opschriften en alle naamplaatjes als aandenken op één creatie verzameld zijn en deze met dank overhandigd is aan de nog springlevende Frans Maas. Met veel enthousiasme is afgelopen zaterdag 17 juni het toernooi bandstoten afgesloten met de kwart, halve en finale wedstrijden. De winnaars van dit eerste toernooi bandstoten en van de wisseltrofeeën zijn Tinus Gerrits (Sint Anthonis) in de A-klasse met als tweede Tiny v.d. Loop (Mill) en Ilja de Meijer (Gennep) in de B-klasse met Frans Maas (Mill) als tweede.
"Route 33" door de Gemeente Land van Cuijk
Tijdens de "Route 33" door de Gemeente Land van Cuijk bezocht burgemeester Marieke Moorman afgelopen 14 juli ook MFA de Wester in Mill. Naast een korte informatieve rondgang door en om het gebouw hebben ook de Huiskamer, Vluchtelingenwerk en de Breiclub kennis kunnen maken met onze nieuwe eerste burger. Ook waren er kunstwerken van Millse kunstenaren te bezichtigen en werd er nog heel even nagepraat onder het genot van een kopje koffie.
23 sept Burendag bij de Wester.
Op 23 september is het nationale Burendag, een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren. Ook dit jaar organiseert Wijkaccommodatie de Wester de burendag, deze keer in samenwerking met de stichting “De Huiskamer”, Sociom, Tour Mill Lijn en de groep “Vrouwen voor elkaar”. Het wordt een middag met oud Hollandse spelletjes en muziek. Lekkere internationale hapjes worden verzorgt door vrouwen voor Elkaar, die deze dag starten met hun initiatief ‘Werelds koken’. Ook opent op deze dag de Expositie van Jo Willems en Lucien van de Ven. Beide stellen een aantal van hun mooie werken tentoon, welke vandal deze dag 2 weken te bezichtigen zijn. Zet het alvast in de agenda. Deze burendag is voor iedereen in Mill, niet alleen de buren van de Wester. Jullie zijn welkom van 12:30 tot 16:00 op de Havikstaat 1 in Mill. Tot dan.
Burendag in de Wester,23 september.
Dementie 15 september in de Wester.
Opening foto-expositie “1 van ons” Op vrijdag 15 september om 10.00 uur vindt de officiële opening plaats van de fotoexpositie “1 van ons” in wijkaccommodatie “De Wester” Mill. Na een officieel openingswoord door Jean Rouwet (voorzitter van De Huiskamer Mill) zal Silvia Beuving (medewerker dagbesteding Sociom) een presentie verzorgen over het belang van dagbesteding voor senioren (met of zonder dementie), waarna de officiële opening zal worden verricht. Sprekende portretfoto’s De foto-expositie bestaat uit 12 sprekende portretten van inwoners uit de voormalige gemeente Mill en Sint Hubert gemaakt door fotograaf Rens Hubers uit Mill. Hun foto, symbool voor de ziekte die hun leven en dat van hun omgeving is gaan beheersen en waar wij allemaal mee om moeten (leren) gaan. Aantal mensen met dementie stijgt fors Omdat het nodig is! De cijfers liegen er niet om: één op de vijf Nederlanders krijgt dementie. En omdat we steeds ouder worden, stijgt het aantal mensen met dementie in Nederland in 2040 naar verwachting naar 550.000. Een pittige klus voor de mantelzorgers Omdat veel mensen met dementie gewoon thuis wonen en wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken om hun leven zo lang mogelijk te kunnen leven zoals zij dat graag willen, zijn hun mantelzorgers (en netwerk) van onschatbare waarde. Ook mantelzorgers kunnen dus wel een steuntje in de rug en/of een helpende hand gebruiken. Samenwerking met diverse partijen In samenwerking met de werkgroep Samen Dementie Vriendelijke Gemeenschap Mill en Sint Hubert, wijkaccommodatie “De Wester” en “De Huiskamer Mill” wordt deze foto-expositie georganiseerd. Openingstijden expositie De expositie is dagelijks tot maandag 30 oktober (met een korte onderbreking ten gevolge van nationale Burendag en aanverwante expositie Jo Willems/Lucien v.d. Ven, 23 september) te bezoeken tijdens de openingstijden van wijkaccommodatie “De Wester”. Een “reizende” expositie De expositie reisde in de afgelopen periode door de voormalige Gemeente Mill en Sint Hubert om blijvend aandacht te vragen voor dementie. De Wester is de laatste ‘halteplaats’. Wereld Alzheimer Dag 21 september Deze dag zijn er tal van activiteiten in geheel Nederland én ook in Land van Cuijk. Het thema is dit jaar ‘Samen aan tafel’. Mede daarom biedt De Huiskamer Mill i.s.m. met De Wester na de opening van deze expositie een eenvoudige lunch aan. Er is plek voor 50 liefhebbers. Opgeven vóór 13 september 18.00 uur bij Diny van der Linden, telefoon 06-1219 8364. Eigen bijdrage €4,- die bij binnenkomst wordt geïnd.
Veel deelnemers en een gezellig biljarttoernooi.
De Wester heeft een heel fijn en gezellig najaars biljarttoernooi achter de rug. Met 50 deelnemers was er een heel mooie bezetting en verdeling van klasse en poules. Na 100 poule-wedstrijden mochten afgelopen zaterdag 14 oktober 16 deelnemers het met elkaar opnemen om middels de 1/4 en 1/2 finale-partijen om de finale te bereiken en vervolgens de winnaar te mogen worden. Uiteindelijk is, wel middels een grote inhaalslag, Carel van Laake (3e van links) winnaar geworden in A-klasse met Bert Abels (4e van links) als tweede en in de B-klasse werd Ilja Meijer (1e van links) verrassend en nipt de winnaar met Geert Kahlert (2e van links) als tweede. Met vriendelijke groet, Biljartcommissie 't Westerlaken.
Winnaars Laser Gamen
Afgelopen vrijdag, 8 september, mocht de Wester weer 25 enthousiaste kinderen ontvangen om een potje te Laser Gamen. Opnieuw was de gymzaal omgetoverd naar het speelveld met schuilplekken waar de gekleurde lampen en een rookmachine zorgden voor de juiste sfeer. De kinderen, tussen de 5 en 12 jaar, waren in 2 groepen verdeeld en elke groep had 2 teams; Team geel en team rood. Terwijl de ene groep speelde keek de andere groep in de Westruimte naar een film onder het genot van wat ranja. De teams hebben verschillende rondjes gespeeld en tijdens de pauze was er voor iedereen een zakjes chips. De laatste ronde was weer spannend toen de afvalronde werd gespeeld. Elke groep had weer 1 winner, de gene die als laatste overbleef. De winnaars kregen een mooie trofee om later nog eens aan de behaalde winst terug te denken. In groep 1 eindigde Joep Daverveld als eerste, Thijmen Boet werd tweede en Milan Minten eindigde als derde. In groep 2 behaalde Jesse ten Haaf de eerste plaats, Jesse Koetsier werd tweede en Toby Geurts van Kessel werd derde. Voor meer info lasergamen@dewestermill.nl
Weer een geslaagde HobbyMarkt bij de Wester.
Afgelopen zondag 10 december vond de 4de editie van de hobbymarkt plaats bij de Wester. Het was weer een gezellige dag; Vol met enthousiaste standhouders die hun handgemaakte producten aanboden. Menig bezoeker ging met iets leuks naar huis, hetzij omdat zij dit gekocht hadden of omdat zij het wonnen in de loterij. Dit keer kon men niet alleen iets leuks kopen (of winnen), met dank aan Marja Verheijen, kon men zelf ook iets leuks maken. De knutseltafel is geen moment onbezet geweest en jong en oud hebben een kerst-mobiel of sneeuwpop gemaakt. Sommige waren zo enthusiast dat zij Marja aanboden hun creatie tentoon te stellen om andere op ideeën te brengen, maar het knutselzwerk moest later natuurlijk wel terug naar de maker. Al met al kunnen we weer spreken over een succesvolle dag. Onze dank gaat uit naar alle bezoekers, de standhouders en natuurlijk de vele vrijwilligers van de Wester die deze dag mogelijk maakte. Bedankt en tot de volgende keer! hobbymarkt@dewestermill.nl
Mills Biljarttoernooi Libre Kerst-2023.
Tussen Kerst en Nieuwjaar werd als afsluiting van het jaar 2023 en als onderbreking in de diverse competities een Mills biljarttoernooitje georganiseerd. Naast de individuele vrijdagavond competitie in de Wester zijn er vanuit Mill dit seizoen zeker 9 teams, in verschillende klasse, in de regio of binnen de KNBB actief. Maar dit toernooitje bestond alleen uit 35 Millse deelnemers, verdeeld in een A en B-klasse. In de voorrondes, over 4 wedstrijden, kon men laten zien of dat ze de zaterdag 30dec.2023 waardig waren om in de finale rondes uitkomen. In een afvalsysteem werd uiteindelijk de finale partij in de A-klasse gewonnen door Jan van der Linden en werd Mari Vogels tweede. In de B-klasse mocht, door een afmelding op laatste moment, de nr. 9 geplaatste als nog meedoen. Verrassenderwijs mocht deze invaller ook de winnaar worden in deze klasse, t.w. Harrie Vloet die het in de finale opnam tegen Stephan Verschuren. Genoten van hele mooie partijen, met soms series in de buurt van 20, was dit een heerlijk en gezellig Mills onderonsje.
Oud Nieuws
Havikstraat 1 5451 XG, Mill +31 (0) 485 455 021 info@dewestermill.nl
Afgelopen vrijdag, 7 oktober, hadden meer dan 45 kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar zich aangemeld om te lasergamen in de Wester. Het was een groot succes! Ieder kind kon 2 keer en potje lasergamen in de grote gymzaal.In de gymzaal waren attributen neergelegd, waren er gave lampen en een heuse rookmachine! In de pauze genoten de kinderen van de welverdiende ranja en het zakje chips, tijdens het kijken van een film.Alle kinderen hebben het reuzeleuk gehad en willen dit vast nog wel een keertje doen! Kom jij ook de volgende keer?
Lasergamen Wijkaccommodatie de Wester groot succes!
Verloopt uw rijbewijs dit najaar en moet u medisch gekeurd worden voor het behalen of verlengen van uw rijbewijs? Dan kan dit misschien zelfs op uw vakantieadres! RegelZorg is hét afsprakenbureau voor voordelige Rijbewijskeuringen op meer dan 250 locaties in heel Nederland, dus ook bij uw in de buurt. Op onze website vindt u gemakkelijk en snel het dichtstbijzijnde spreekuur en de bijbehorende keuringsprijzen door middel van de uw eigen postcode of die van uw vakantieadres. Voor wie? Een medische keuring voor het verlengen van uw rijbewijs is nodig wanneer u 75 jaar of ouder bent of wanneer u een zgn. groot rijbewijs (C/D/E) gaat halen of vernieuwen, of wanneer u om medische reden een arts moet bezoeken van het CBR. Goed voorbereid op vakantie Naast uw koffer inpakken regelt u vóór uw vakantie de volgende zaken: 1. Controleer de einddatum van uw rijbewijs en koop 5 maanden 2. van tevoren een Gezondheidsverklaring en stuur deze op naar het CBR 2. Als antwoord ontvangt u van het CBR het Verslag (soms meer dan één) die ingevuld moet worden door de keuringsarts. Indien u deze digitaal ontvangt verzoeken wij u deze uit te printen. 3. Maak een afspraak met een keuringsarts via RegelZorg 4. Bereid u alvast voor op het consult: a. Als u een bril draagt – zorg ervoor dat deze de optimale sterkte heeft b. Als u contactlenzen draagt - vraag een recept met de sterkte aan bij uw opticien c. Zorg voor een actueel medicatieoverzicht (op te vragen bij uw huisarts of apotheek) d. Koop alvast een urinecontainertje Afspraak maken Een afspraak voor het spreekuur kunt u uitsluitend maken via RegelZorg: Gemakkelijk en snel via onze website: www.regelzorg.nl of tijdens kantooruren via de afsprakenlijn: 088-23 23 300. Voor het laten invullen van een rapport oogarts gaat u naar www.regelzorg.nl/oogarts of belt u ons.
Foto’s Toon Willems.
De Schilders-en fotografie deelnemers van het Hobbycentrum Mill exposeren “Bloemige Bloemen” in De Wester.  Wederom zijn de schilders van de dinsdagmiddaggroep erin geslaagd een interessante expositie samen te stellen. Het thema deze keer is bloemen in alle vormen en variëteiten uitgewerkt op een eigen manier.Ter inspiratie is een bezoek gebracht aan Berends Bloemsierkunst waar volop ideeën werden opgedaan.Daarna is er hard gewerkt om een eigen idee te bedenken en uit te werken. De deelnemers tonen hun ziel, hun kwetsbaarheid en de harmonie die daaruit bestaat. Blijdschap, reflectie, kracht en meer, uitgedrukt in kleur en beelden om de wereld een stukje mooier te maken. Als gast-exposant zijn de fotografie deelnemers van het hobbycentrum uitgenodigd, ze hebben foto’s gemaakt en bewerkt met hetzelfde thema. De expositie wordt dinsdag 7 maart officieel geopend door Peter Beijers en is daarna tot 12 juni gratis te bezoeken. Peter is een bekende in de kunstwereld, hij is o.a. mede organisator van het 2 jaarlijks evenement “kunst en ontmoeting” en is zelf regelmatig als fotograaf op reis en geeft lezingen over fotografie.  Wijkaccommodatie De Wester, Havikstraat 1, 5451 XG, Mill. Geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 10.00 uur tot 23.00 uur, woensdag 13 uur tot 23 uur. Expo hobbycentrum maart juni 2023 Wijkaccommodatie de Wester.
Mill, dd. Het project “Duofietsen Mill”, waarvoor vorig jaar juli het initiatief en coördinatie werd opgepakt door Wijkaccommodatie de Wester, heeft binnen een halfjaar een prachtig resultaat geboekt. Door een bijna spontane samenwerking met Dagbesteding Sociom, Zorgcentra Aldenhorst Pantein en Stg. De Huiskamer Mill startte een project om in Mill de beschikking te krijgen over twee duofietsen. Vanaf nu is het ook in Mill mogelijk een fietstochtje te maken samen met een minder mobiele inwoners. Met enkele voorwaarden en instructies kan men voor €5,- per dagdeel of €7,50 per dag een duofiets huren bij Wijkaccommodatie De Wester of Zorgcentra Aldenhorst. De crowdfunding in het project startte met de Rabo Clubsupport. Daarna is heel veel te danken aan enkele ruimhartige sponsoren zoals gemeente Land van Cuijk, de Toon Heesakkers Stichting en het Orange Fonds. Verder zijn zeer gewaardeerde bedragen geschonken door de Huurderskoepel Mooiland, de Industriële Kring Land van Cuijk en Noord Limburg afd. Mill. Met deze plezierige samenwerking van instanties en sponsoren is er in een recordtijd voldoende financiële middelen vergaard voor de aanschaf van 2 duofietsen ter waarde van ca. €20.000,-. Om het project toekomstbestendig te maken zal een eigen bijdrage van de projectpartners wellicht nog nodig zijn. Mill heeft een prachtig buitengebied waar het heerlijk is om in te vertoeven, te wandelen en zeker om te fietsen. Te noemen zijn de Molenheidse Bossen, Landschap Tongelaar, de Langenboomse Bossen en het gebied rondom de Kuilen. Met de verrijking van deze twee duofietsen in Mill kunnen meer thuisgebonden inwoners een mooi ritje in die omgeving aangeboden worden. Deze gebeurtenis willen de projectpartners niet zomaar voorbij laten gaan en daarom wordt op donderdag 16 maart om 14:00u bij de Wester een feestelijke ingebruikname georganiseerd waar o.a. wethouder Willy Hendriks bij aanwezig zal zijn voor een officieel moment. Ook alle sponsoren, gebruikers, vrijwilligers en geïnteresseerde dorpsbewoners zijn hierbij van harte welkom. Na dit feestelijk moment is er gelegenheid voor het nuttigen van een drankje in de Wester. Project “Duofietsen Mill” is mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Land van Cuijk: landvancuijk.nl Oranje Fonds: oranjefonds.nl Huurderskoepel Mooiland: huurderskoepelgrave.nl Industriële Kring Land van Cuijk afd. Mill: industriele-kring.nl Projectpartners zijn: Zorgcentra Aldenhorst Pantein: thuiszorgpantein.nl/zorgcentra/ aldenhorst Sociom Dagbesteding: sociom.nl/aanbod/buurtkamers De Huiskamer Mill: de-huiskamer Wijkaccommodatie De Wester: dewestermill.nl Duofietsen Mill binnen één halfjaar gefinancierd en van start.
Duofietsen Mill oficieel in gebruik genomen.
Onder grote belangstelling van cliënten en vrijwilligers Sociom en Huiskamer van de Wester zijn de Duo fietsen officieel in gebruik genomen. Wethouder Willy Hendriks gaf het officiële startsein om de Duofietsen in gebruik te nemen. Duofiets huren, kijk snel wat de mogelijk heden zijn. Er is ook een mogelijkheid om een rolstoelfiets te lenen, bel voor meer info naar 0485 844402. Deze staan in (Pantein) Cuijk en Haps.
Foto’s Toon Willems Video Hen Daams, Omroep Land van Cuijk
Van “Toernooi Over Rood” naar “Toernooi Bandstoten”.
Al 22 jaar lang organiseerde de Wester het toernooi Over Rood waarbij de winnaars in de A en de B-klasse beloond werden met een grote wisseltrofee van wel 60cm hoog, beschikbaar gesteld door Jan Willems en Frans Maas. De interesses zijn heden ten dagen gewijzigd en in plaats van “over rood” wordt vanaf 2023 gestart met een toernooi “bandstoten”. Beide trofeeën zijn ontmanteld en hergebruikt waarbij de opschriften en alle naamplaatjes als aandenken op één creatie verzameld zijn en deze met dank overhandigd is aan de nog springlevende Frans Maas. Met veel enthousiasme is afgelopen zaterdag 17 juni het toernooi bandstoten afgesloten met de kwart, halve en finale wedstrijden. De winnaars van dit eerste toernooi bandstoten en van de wisseltrofeeën zijn Tinus Gerrits (Sint Anthonis) in de A-klasse met als tweede Tiny v.d. Loop (Mill) en Ilja de Meijer (Gennep) in de B-klasse met Frans Maas (Mill) als tweede.
HobbyMarkt weer een groot succes!
Op zondag 11 juni was er een HobbyMarkt in de Wester in Mill. Gezien het grote aantal bezoekers en vele positieve reacties kunnen wij zeggen dat het weer een groot succes was! Ondanks het hete weer. Zowel de bezoekers als standhouders gaven aan dat zij deze dag veel plezier hebben gehad en goede in- en verkoop hebben gedaan. Wij willen als organiserende commissie via deze weg iedereen bedanken die zich hebben ingezet om deze dag goed te laten verlopen! Op naar de volgende HobbyMarkt! Bekijk een door Hen Daams gemaakt videoverslag voor Omroep Land van Cuijk via de rubriek Video op www.inmill.nl.
Foto’s Toon Willems
23 sept Burendag bij de Wester.
Op 23 september is het nationale Burendag, een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren. Ook dit jaar organiseert Wijkaccommodatie de Wester de burendag, deze keer in samenwerking met de stichting “De Huiskamer”, Sociom, Tour Mill Lijn en de groep “Vrouwen voor elkaar”. Het wordt een middag met oud Hollandse spelletjes en muziek. Lekkere internationale hapjes worden verzorgt door Vrouwen voor Elkaar, die deze dag starten met hun initiatief ‘Werelds koken’. Ook opent op deze dag de Expositie van Jo Willems en Lucien van de Ven. Beide stellen een aantal van hun mooie werken tentoon, welke vandal deze dag 2 weken te bezichtigen zijn. Zet het alvast in de agenda. Deze burendag is voor iedereen in Mill, niet alleen de buren van de Wester. Jullie zijn welkom van 12:30 tot 16:00 op de Havikstaat 1 in Mill. Tot dan.
"Route 33" door de Gemeente Land van Cuijk
Tijdens de "Route 33" door de Gemeente Land van Cuijk bezocht burgemeester Marieke Moorman afgelopen 14 juli ook MFA de Wester in Mill. Naast een korte informatieve rondgang door en om het gebouw hebben ook de Huiskamer, Vluchtelingenwerk en de Breiclub kennis kunnen maken met onze nieuwe eerste burger. Ook waren er kunstwerken van Millse kunstenaren te bezichtigen en werd er nog heel even nagepraat onder het genot van een kopje koffie.
Burendag in de Wester,23 september.
Dementie 15 september in de Wester.
Opening foto-expositie “1 van ons” Op vrijdag 15 september om 10.00 uur vindt de officiële opening plaats van de fotoexpositie “1 van ons” in wijkaccommodatie “De Wester” Mill. Na een officieel openingswoord door Jean Rouwet (voorzitter van De Huiskamer Mill) zal Silvia Beuving (medewerker dagbesteding Sociom) een presentie verzorgen over het belang van dagbesteding voor senioren (met of zonder dementie), waarna de officiële opening zal worden verricht. Sprekende portretfoto’s De foto-expositie bestaat uit 12 sprekende portretten van inwoners uit de voormalige gemeente Mill en Sint Hubert gemaakt door fotograaf Rens Hubers uit Mill. Hun foto, symbool voor de ziekte die hun leven en dat van hun omgeving is gaan beheersen en waar wij allemaal mee om moeten (leren) gaan. Aantal mensen met dementie stijgt fors Omdat het nodig is! De cijfers liegen er niet om: één op de vijf Nederlanders krijgt dementie. En omdat we steeds ouder worden, stijgt het aantal mensen met dementie in Nederland in 2040 naar verwachting naar 550.000. Een pittige klus voor de mantelzorgers Omdat veel mensen met dementie gewoon thuis wonen en wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken om hun leven zo lang mogelijk te kunnen leven zoals zij dat graag willen, zijn hun mantelzorgers (en netwerk) van onschatbare waarde. Ook mantelzorgers kunnen dus wel een steuntje in de rug en/of een helpende hand gebruiken. Samenwerking met diverse partijen In samenwerking met de werkgroep Samen Dementie Vriendelijke Gemeenschap Mill en Sint Hubert, wijkaccommodatie “De Wester” en “De Huiskamer Mill” wordt deze foto-expositie georganiseerd. Openingstijden expositie De expositie is dagelijks tot maandag 30 oktober (met een korte onderbreking ten gevolge van nationale Burendag en aanverwante expositie Jo Willems/Lucien v.d. Ven, 23 september) te bezoeken tijdens de openingstijden van wijkaccommodatie “De Wester”. Een “reizende” expositie De expositie reisde in de afgelopen periode door de voormalige Gemeente Mill en Sint Hubert om blijvend aandacht te vragen voor dementie. De Wester is de laatste ‘halteplaats’. Wereld Alzheimer Dag 21 september Deze dag zijn er tal van activiteiten in geheel Nederland én ook in Land van Cuijk. Het thema is dit jaar ‘Samen aan tafel’. Mede daarom biedt De Huiskamer Mill i.s.m. met De Wester na de opening van deze expositie een eenvoudige lunch aan. Er is plek voor 50 liefhebbers. Opgeven vóór 13 september 18.00 uur bij Diny van der Linden, telefoon 06-1219 8364. Eigen bijdrage €4,- die bij binnenkomst wordt geïnd.
Winnaars Laser Gamen
Afgelopen vrijdag, 8 september, mocht de Wester weer 25 enthousiaste kinderen ontvangen om een potje te Laser Gamen. Opnieuw was de gymzaal omgetoverd naar het speelveld met schuilplekken waar de gekleurde lampen en een rookmachine zorgden voor de juiste sfeer. De kinderen, tussen de 5 en 12 jaar, waren in 2 groepen verdeeld en elke groep had 2 teams; Team geel en team rood. Terwijl de ene groep speelde keek de andere groep in de Westruimte naar een film onder het genot van wat ranja. De teams hebben verschillende rondjes gespeeld en tijdens de pauze was er voor iedereen een zakjes chips. De laatste ronde was weer spannend toen de afvalronde werd gespeeld. Elke groep had weer 1 winner, de gene die als laatste overbleef. De winnaars kregen een mooie trofee om later nog eens aan de behaalde winst terug te denken. In groep 1 eindigde Joep Daverveld als eerste, Thijmen Boet werd tweede en Milan Minten eindigde als derde. In groep 2 behaalde Jesse ten Haaf de eerste plaats, Jesse Koetsier werd tweede en Toby Geurts van Kessel werd derde. Voor meer info lasergamen@dewestermill.nl
Veel deelnemers en een gezellig biljarttoernooi.
De Wester heeft een heel fijn en gezellig najaars biljarttoernooi achter de rug. Met 50 deelnemers was er een heel mooie bezetting en verdeling van klasse en poules. Na 100 poule-wedstrijden mochten afgelopen zaterdag 14 oktober 16 deelnemers het met elkaar opnemen om middels de 1/4 en 1/2 finale-partijen om de finale te bereiken en vervolgens de winnaar te mogen worden. Uiteindelijk is, wel middels een grote inhaalslag, Carel van Laake (3e van links) winnaar geworden in A-klasse met Bert Abels (4e van links) als tweede en in de B-klasse werd Ilja Meijer (1e van links) verrassend en nipt de winnaar met Geert Kahlert (2e van links) als tweede.
Weer een geslaagde HobbyMarkt bij de Wester.
Afgelopen zondag 10 december vond de 4de editie van de hobbymarkt plaats bij de Wester. Het was weer een gezellige dag; Vol met enthousiaste standhouders die hun handgemaakte producten aanboden. Menig bezoeker ging met iets leuks naar huis, hetzij omdat zij dit gekocht hadden of omdat zij het wonnen in de loterij. Dit keer kon men niet alleen iets leuks kopen (of winnen), met dank aan Marja Verheijen, kon men zelf ook iets leuks maken. De knutseltafel is geen moment onbezet geweest en jong en oud hebben een kerst-mobiel of sneeuwpop gemaakt. Sommige waren zo enthusiast dat zij Marja aanboden hun creatie tentoon te stellen om andere op ideeën te brengen, maar het knutselzwerk moest later natuurlijk wel terug naar de maker. Al met al kunnen we weer spreken over een succesvolle dag. Onze dank gaat uit naar alle bezoekers, de standhouders en natuurlijk de vele vrijwilligers van de Wester die deze dag mogelijk maakte. Bedankt en tot de volgende keer! hobbymarkt@dewestermill.nl
Tussen Kerst en Nieuwjaar werd als afsluiting van het jaar 2023 en als onderbreking in de diverse competities een Mills biljarttoernooitje georganiseerd. Naast de individuele vrijdagavond competitie in de Wester zijn er vanuit Mill dit seizoen zeker 9 teams, in verschillende klasse, in de regio of binnen de KNBB actief. Maar dit toernooitje bestond alleen uit 35 Millse deelnemers, verdeeld in een A en B-klasse. In de voorrondes, over 4 wedstrijden, kon men laten zien of dat ze de zaterdag 30dec.2023 waardig waren om in de finale rondes uitkomen. In een afvalsysteem werd uiteindelijk de finale partij in de A-klasse gewonnen door Jan van der Linden en werd Mari Vogels tweede. In de B-klasse mocht, door een afmelding op laatste moment, de nr. 9 geplaatste als nog meedoen. Verrassenderwijs mocht deze invaller ook de winnaar worden in deze klasse, t.w. Harrie Vloet die het in de finale opnam tegen Stephan Verschuren. Genoten van hele mooie partijen, met soms series in de buurt van 20, was dit een heerlijk en gezellig Mills onderonsje.